cikk küldése

Ajánlja cikkünket ismerősének! Töltse ki az űrlapot, adja meg nevét és e-mail címét, majd a címzett nevét és e-mail címét, és üzenjen ismerősének. A 'Küldés' gombra kattintva továbbítjuk a címzettnek cikkünket és az Ön üzenetét.

Továbbítandó cikk:
179-ből 164
2024. június 27.

 

Album

1915-ös büszkeség
Nem tudhatom, hogy a huszadik század elején miként tekintettek a szolnokiak az akkoriban sorra épülő iskolákra. Szerintem büszkék voltak. Legalábbis erre utal, hogy a helyi képeslapok kiadásban is érdekelt Gerő Ignácz üzletet látott a város új leányiskolájának megörökítésében.

Az Album további képei
 
hirdetés Blogszolnok Anno - 2024. szeptember 23. (hétfő) 18:00

AKB

Így múlik?
Szolnok belvárosában, igaz, egy mellékutcában, de ott, ahol valamikor fontos kis üzletek (itt vettem az első pintyemet) és legendás presszó működött, majd szépreményű, igényes vendéglő is nyílt, ma üres a ház, eladók/kiadók a helyiségek. Ez a Sütő utcai épület a szolnoki kereskedelem és vendéglátás lakmuszpapírja, ami szerintem éppen azt mutatja, baj van. Nem a hellyel, nem az egykori üzemeltetőkkel, hanem Szolnok vásárlóerejével és igényeivel.

Az AKB korábbi képei
 

SzoborPark

Százból egy Szolnokon
A Szolnoki Vasútállomás főbejáratánál, kis túlzással a szolnoki Baross utca végén, 1998 óta látható Baross Gábor emléktáblája. Senki ne lepődjön meg, ha az országban és a Monarchia egykori területén ugyanezzel a domborművel találkozik. Közel száz készült belőle.

A Szoborpark további képei